"Лоджи" - нов модел от "Дачия"

Лоджи нов модел от Дачия

Автопрес 2001/Дачия

"Лоджи" - нов модел от "Дачия"

"Дачия" обяви официалните цени за изцяло новото си моделно попълнение "Лоджи" (Lodgy), което дебютира по време на международното изложение в Женева преди броени дни.

Базовата цена на многофункционалния автомобил, предварителни поръчки за който вече могат да се правят във Франция, е определена на 9900 евро, а най-скъпата версия- 1,5 dCi 110 Prestige, ще струва 16 500 евро.

"Дачия Лоджи" се предлага в четири нива на оборудване- Lodgy, Ambiance, Laurеate и Prestige, в два версии на конфигурацията на интериора- с пет и седем места, както и с избор между три двигателя- бензинов 1.6 MPI (85 к.с.), и два дизелови 1,5 dCi с 90 и 110 к.с.

На по-късен етап от развитието на модела, той ще се бъде оборудван и с нов 1,2-литров турбоагрегат със 115 к.с.

Базовата версия на "Дачия Лоджи" е с пет седалки, а в екипировката й са включени спирачна антиблокираща система, въздушни възглавници за водача и пътника отпред, усилвател на волана, ISOFIX система за закрепване на детско столче, сгъваем втори ред седалки и др.

Едно от интересните нововъведения при "Лоджи" е възможността за поръчка на изцяло нова мултимедийна система - MEDIA NAV, в която са интегрирани аудиосистема, Bluetooth и навигационна система със седеминчов чувствителен на допир екран.

Основните габарити на "Дачия Лоджи" са дължина 4498 мм, ширина 1751 мм и височина 1682 мм. Междуосието на автомобила е 2810 мм, а обемът на товарното отделение варира от 207 л при седемместна конфигурация, до 2617 л при двуместна.

Източник на статията: Vesti.bg

нов модел Лоджи Дачия