Купуваш "Фиат", зареждаш бензин на половин цена

Купуваш Фиат зареждаш бензин на половин цена

ЕПА/БГНЕС

Купуваш "Фиат", зареждаш бензин на половин цена

В условия на криза, докато други компании свиват производството си и съкращават работници, италианският автомобилен производител "Фиат"е решил да вдигне продажбите си чрез примамлива маркетингова кампания.

Всеки, закупил в рамките на два месеца - от 1 юни до 31 юли, автомобил от тази марка, ще плаща за горивото му само по 1 евро на литър. За сравнение в момента цената на бензина в Италия е 1,83 евро.

Изключителното предложение не е рекламен трик, макар че има няколко ограничения.

На първо място, отнася се само до клиентите в Италия.

Компанията освен това пуска "промоцията" само за автомобилите с марка "Фиат", а не и другите, които притежава гигантът - "Алфа Ромео", "Ланча", "Ферари" или "Мазерати".

Освен това може да се зарежда само обикновен бензин или нафта (например А95, но не и А98).

На следващо място - офертата не важи за всички бензиностанции в страната, а само в онези от веригата IP. Което едва ли е огромен проблем, тъй като в Италия те са около 4200 на брой.

Всеки собственик на нов "Фиат" ще получи специална карта, която ще му гарантира отстъпката в рамките на следващите три години.

За да се избегнат злоупотреби все пак, количеството, което може да се купи, не е неограничено.

То варира от 4500 л бензин за модела "Фиат Фриймонт" до 1200 л за доста по-малкия "Фиат 500". Дизеловата "Панда" пък получава 2500 л нафта за тригодишния период.

Продажбите на нови автомобили на Апенините отчитат спад пета поредна година. Пикът беше през 2007 г., когато са били пласирани 2,5 млн. нови коли.

За тази година очакванията са продажбите са достигнат около 1,5 млн. екземпляра.

За "Фиат" местният пазар е вторият по важност. В Италия компанията от Торино има 30-процентен дял. Най-много продажби в световен мащаб италианците имат в Бразилия.

Вижте над 90 000 оферти за автомобили в Carmarket.bg.

Източник на статията: Vesti.bg

гориво кампания Фиат