"Фиат" представи новата "Панда"

Фиат представи новата Панда

Автопрес 2001/Фиат

"Фиат" представи новата "Панда"

На автоизложението във Франкфурт се състоя дългоочакваната премиера на новото поколение "Панда" - един от легендарните модели в на "Фиат".

Автомобилът е с изцяло нов дизайн, но обещава да запази характерните си маневреност, интериорен простор, комфорт и надеждност, с които да продължи успешно по пътя на своите предшественици, спечелили сърцата на повече от 6,5 млн. души по цял свят.

"Панда" остава вярна на концепцията за малък градски автомобили и е пораснала само с няколко сантиметра, за да осигури най-високи нива на сигурност, както и да увеличи пространството в интериора и багажното отделение.

С дължина от 365 см, ширина от 164 см и височина от 155 см, новият модел може да настани удобно петима души, като в същото време разполага с един от най-големите багажници в сегмента.

Модулността и функционалността се допълват и от многобройните отделения за вещи и възможността за различни конфигурации на предните и задни седалки.

По отношение на двигателите, "Панда" е оборудвана с новите двуцилиндрови TwinAir агрегати.

Единият - с турбо и мощност от 85 к.с., спечели титлата "Международен двигател на годината 2011". Другият е с 65 к.с. и има по-нисък разход на гориво и отделя по-малко вредни емисии.

При появата си на пазара, новата "Панда" ще се предлага в модификация с предни задвижващи колела, а по-късно ще дебютира и версия 4х4.

Освен TwinAir двигателите, на разположение ще са и познатите 1,2 Fire бензинов мотор с мощност 69 к.с. и 1,3 M-Jet дизелов агрегат със 75 к.с.

"Панда" идва в три нива на оборудване, 10 външни цвята, четири интериора и два вида алуминиеви джанти - 14 и 15 цола.

Ново в оборудването е включването на инфотелематичната система "Blue&Me TomTom LIVE" и спирачна система, която при движение до 30 км/ч ще може автоматично да спира автомобила, ако отчете препятствие.

Източник на статията: Vesti.bg

нов модел Панда Фиат