Корейските марки все повече се европеизират

На Стария континент Hyundai, Kia и Genesis разработват модели, които предлагат в цял свят, не само тук

Genesis G70 Shooting Brake

, Genesis

Genesis G70 Shooting Brake

К орейските компании Hyundai, Kia и Genesis ще разработват все повече коли в “Европа за Европа”, обяви Тайрън Джонсън, който ръководи развойната дейност на концерна за Стария континент.

В интервю за Autocar той добавя, че големите им пазарни успехи тук са довели до такова решение. А то също така означава, че Европа ще е център за направата на автомобили за целия свят, не само локално насочени.

Тук попадат и N моделите на Hyundai, които съдържат спортна жилка.

Само за миналата година екипът на Джонсън е работил по 30 автомобила от трите марки, сред които Kona N, i20 N и Elantra N, а всички те се продават в САЩ.

Hyundai се настани на тестовата писта на Opel в Дуденхофен, Германия, ще се отнася до тестване на модели. От 2018 г. насам тя, а и други центрове, се използват много активно за разработки. Компанията също така искала да удвои прекараното време на “Нюрбургринг”, където сега се тестват предимно луксозни возила.

Пример за всичко казано по-горе е Genesis G70 Shooting Brake, който беше представен през миналата година. Колата е създадена специално за Европа, много от пътя й до шоурумовете е преминал тук.

И е толкова успешна, че се обсъжда да бъде лансирана и в Южна Корея, обяснява Доминик Бош, който е начело на Genesis за Европа.

Autocar.co.uk

Европа Kia Hyundai Genesis GV70 Genesis