Китайците от Geely вече имат пълноприводен модел в гамата си

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Geely NL3 е първият кросоувър на китайската компания с пълноприводно задвижване и система Apple CarPlay. Производството на модела ще започне през 2017 г. в белоруския завод „Белджи“.

Външността на кросоувъра е разработена от група дизайнери, в чийто състав влизат специалисти от Барселона, Гьотеборг, Шанхай и Калифорния. Ръководител на процеса и екипа е бил бившият главен дизайнер на Volvo Питър Хорбери, който в момента заема аналогична длъжност в Geely.

Дължината на NL3 е 4519 мм, широчината му е 1831 мм, висок е 1694 мм, а междуосието му е с дължина 2670 мм. Сравнен с един от най-продаваните модела в този клас, NL3 е с 204 мм по-дълъг, с 9 мм по-широк и 69 мм по-висок от Renault/Dacia Duster.

Задвижването се осигурява от два двигателя. Базовият е атмосферен с обем 2,0 литра и мощност 140 к.с., а максималният му въртящ момент е 181 Нм. Агрегатът може да се поръча или с 6-степенна механична, или с 6-степенен „автомат“ на DSI. Алтернативният мотор е с обем 1,8 литра, но „напомпван“ с турбо, чиято мощност е 184 к.с., а въртящият момент е 285 Нм. С този агрегат може да се поръча пълноприводното задвижване. Двете оси се задвижват благодарение на многодисков съединител NexTrac, производство на BorgWarner. Настройката на окачването е дело на британски инженери от MIRA, компанията, чийто усилия са били насочени в прецизирането на управляемостта и комфорта на модела.

Моделът предлага богато оборудване. Още от базовото ниво на обзавеждане се предлага дигитално приборно табло, мултимедийна система, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, както и достъп до Интернет. Салонът на модела е изпълнен в кожа Nappa. В списъка на допълнителното оборудване влиза система за контрол на качеството на въздуха, адаптивен круиз контрол и камера за движение на заден ход.

Четете още:

Tesla Model S P100D предлага ускорение на хиперавтомобил

Президентската лимузина на Путин ще е с 856 к.с.

Източник на статията: Vesti.bg

Geely