Китайци клонираха Tiguan, сложиха му цена от 21 000 лв.

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н овият Tiguan бе най-важният модел, който VW лансира тази година. Той ще играе решаваща роля и в Китай, където се подвизава компанията Zotye, която пусна пълно негово копие.

Е, има няколко дребни детайла, които се различават, за да няма кой да повдигне обвинения срещу тях. Например радиаторната решетка, която обаче е взета от концепта Cross Coupe GTE. Всичко останало е от Tiguan. Вътре материалите са евтини и цветни, макар отново да следват конфигурацията от немския модел.

Новото творение на Zotye ще се задвижва от три турбо двигателя, като се започне от 1,5-литров мотор със 150 к.с., следва 1,8-литров със 170 и 2,0-литров със 190 к.с. В Китай Tiguan ще се предлага само с 1,4 TSI със 150 к.с., т.е. на хартия ще бъде сразен от китайския си клонинг.

За протокола: Zotye принадлежи на Shenyang-Mitsubishi. Компанията е добре известна именно със своите клонинги. При това отново на тема VAG: Audi Q3. Но най-обидното им творение е клонинг на Porsche Macan.

Х7 започва да се продава през октомври, като стартовата му цена ще е 21 000 лв. ($11 900), а топ версията ще струва малко над 40 000 лв.

В България базовият Tiguan струва 46 200 лв. с ДДС, а топ версията 80 055. На пръв поглед изглежда, че Х7 е добра сделка. Бихте ли си го купили.

Четете още:

Канадци твърдят, че на намерили решение за задръстванията

Ford направи RS по-бърз от 911 Carrera

Източник на статията: Vesti.bg

VW Tiguan любопитно автомобили копие клонинг Volkswagen