Ускорение 0-96 км/ч за 2,5 сек и пробег от 500 км!

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Tesla Motors започва лансирането на нова модификация на седана Model S и кросоувъра Model X. Автомобилите са оборудвани с батерии с мощност 100 кВт. Благодарение на тях, Model S ускорява от 0 до 96 км/ч за феноменалните 2,5 секунди, докато Model X – за 2,9 секунди. Фирменият блог на компанията твърди, че първият показател е най-добрият в света, но това е преувеличено. Не може да се отрече обаче, че подобни параметри са по силите на хиперавтомобили за милиони, докато двата модела на Tesla се продават за малко над $120 000 в САЩ.

Още по-впечатляващ е фактът, че това ускорение идва с възможност за изминаване с едно зареждане на 507 км (Model S) и 465 км (Model X). Според европейския цикъл NEDC пробегът на Tesla Model S P100D невероятните 613 км

Tesla съобщава, че клиентите, които вече са направили своята поръчка за предходната версия на Tesla S и Tesla X, но още не са получили доставката си, ще могат да доплатят около $10 000, за да получат версията със 100-киловатовата батерия. Собствениците на още по-стари версии на Model S ще трябва да се бръкнат с около $20 000, за да получат ускорението на P100D.

Четете още:

Подробности за двигеталя на президетската лимузина "Кортеж"

Докато Илон Мъск говори, НАМИ действа

Източник на статията: Vesti.bg

Tesla P100D Tesla Model S Tesla Тесла