Kia обнови Sorento, предлага го с богата гама от електрифицирани задвижвания

Високоефективните хибридни и plug-in хибридни задвижвания, които ще предложи новият модел, са в унисон с прехода на марката към доставчик на решения за устойчива мобилност

Пламен Георгиев,
Kia Sorento

Kia

П ромените по Kia Sorento се открояват н новото оформление на капака на двигателя, вертикално ориентираните фарове и дневни светлини с ефект на звезден атлас подчертават прогресивния и високотехнологичен образ на модела също толкова добре, колкото и новата радиаторна решетка с мрежа с триизмерен мотив. Имаме също променено оформление на долната част на предната броня и обновени светлини за мъгла.

Профилът на модела прави впечатление с нов дизайн на арките на калниците с подобрено триизмерно изпълнение. Новият Sorento ще се предлага и с три нови модела алуминиеви джанти в размери 18”, 19” и 20”. 18” и 20” варианти се предлагат само за модификациите на Sorento с двигатели с вътрешно горене, докато 19-ките могат да се поръчат при всички варианти на задвижване. Хибридните варианти и ДВГ версиите на Sorento продължават да се предлагат и със 17” алуминиеви джанти.

Kia

Задната част на каросерията привлича вниманието с освежената стилистика на светлините с диагонални светодиоди. Вертикалното графично изпълнение с ефект на звезден атлас на задните светлини е постигнато чрез свързването на двата блока. Променени са задната броня и накрайниците на ауспуховите тръби.

На европейските пазари новият Kia Sorento предлага възможност за избор от 10 цвята на външното лаково покритие на каросерията, сред които и три нови.

Kia

Арматурното табло впечатлява с двата интегрирани панорамни екрана - 12,3” сензорен дисплей на инфоразвлекателната и навигационна система и блокът на контролните прибори пред водача с 12,3” дисплей. Водачът има възможност да следи най-важната за пътуването информация и на 10” head-up дисплей без да се налага да откъсва поглед от пътя. Дигиталното огледало за обратно виждане може да бъде използвано както като традиционно огледало с електрохроматична функция против заслепяване, така и като екран с картина от камерата за следене на маневрите на заден ход и да осигури на водача отлична видимост и безопасност в ситуации, когато обзорът назад е ограничен.

Sorento Plug-in Hybrid сизползва комбинация от бензинов двигател 1.6 T-GDI и акумулаторна батерия с капацитет 13,8 кВтч. Версията включва и система за двойно предаване (4WD). Sorento Hybrid комбинира агрегата 1.6 T-GDI с акумулаторна батерия с капацитет 1.49 кВтч и наред със стандартната трансмисия 6AT, дава възможност за избор между предно (2WD) и двойно (4WD) предаване. Освен тези възможности, новият Kia Sorento може да се поръча и с 2,2-литров турбодизелов двигател в комбинация с осемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя (8DCT) и избор между 2WD или 4WD задвижване.

Kia KIA Sorento