Какъв цвят е този лимитиран McLaren? Всички

Компанията продължава с честванията на 60-годишния си юбилей

Мартин Дешев,
mclaren 750s

, McLaren

McLaren 750S 3-7-59 Theme

McLaren продължава да чества своя 60-годишен юбилей с поредица специални модели. Новото творение е 750S 3-7-59 Theme.

Колата определено ще е разпознаваема винаги и навсякъде, заради своята разцвета. А тя е в множество цветове, всеки от които има някаква символика.

3-7-59 Theme отбелязва „Тройната корона“ на McLaren – победите в легендарните състезания Индианаполис 500, Гран при на Монако и 24 часа на Льо Ман.

Използван е 750S, който е преработен от McLaren Special Operations (MSO) със специална, персонализирана боя и разцветка. Тройката в името е за номера на победителя в Индианаполис 500, Джони Рудърфорд, през 1974 г. Седмицата е за колата на Алан Прост при победата му на Монако през 1984 г. 59 пък е номерът на F1 GTR, с който Яник Далмас, Масанори Секия и Джейджей Лето печелят Льо Ман през 1995 г.

Съответно и всяка от разцветките символизира оригиналната ливрея на автомобилите-победители. Така 3-7-59 Theme има общо над 20 цвята по себе си, всеки от тях положен в определен порядък и със специални техники, за да се получи крайният резултат. Боядисването отнема над 1200 часа.

По колата има много други „скрити изненади“ с още подобни детайли. Самият ключ също е ръчно боядисан, за да следва дизайна на колата. По екстериора са добавени детайли като референции към състезателните автомобили, годините на победите и еволюцията на логото на McLaren през годините. Дори и спирачните апарати са в различни цветове. По колата има QR кодове, които водят към интернет страници с подробности за историята.

При определена светлина и ъгъл, има специален мотив 3-7-59, който се показва във фаровете. А отзад има лого на MSO, което се показва в третия стоп под въздушната спирачка.

MSO са експериментирали и с нови материали. Сребърно фолио е използвано за акцентирането на някои детайли по екстериора. В интериора има логото на „Тройната корона“, както и специална бродерия в същия стил по седалките. Цветове от екстериора са внесени и в интериора на избрани места. Има и „скрити детайли“, които ще бъдат намерени от любопитни собственици и фенове.

От колата ще има само шест броя, като всички те вече са продадени. McLaren казва, че всяка от тях ще е уникат и с различна вариация на цветовите комбинации.

спортни коли колекционерски автомобили McLaren автомобили коли