Honda обяви нов SUV за компактния клас

Той излиза на пазара догодина и ще се казва ZR-V

Honda ZRV teaser

Honda

Това е официален тийзър на ZR-V, показан в ранната пролет на тази година. Тогава още нямаше име, само бе казано, че Honda ще лансира нов компактен SUV за Европа.

Н овият SUV на Honda в компактния клас ще се казва ZR-V, обяви японската компания. Той бе анонсиран наскоро и още тогава знаехме, че е базиран на Civic. Че ще се продава в Европа също така.

И е много вероятно да вземе хибридна технология e:HEV на Civic, 11-ата генерация на който идва на Стария континент от есента - само като хибрид и хечбик.

ZR-V застава между HR-V и CR-V. Ще стъпи на пазара догодина. С него започва нов етап на електрификация на Honda в Европа, заявява марката и това изчерпва всичко като официална информация на тои етап.

Ясно е, че CR-V ще го последва в електрификацията. Както и останалите модели на Honda, като стратегията й включва преход през хибриди към електромобили с батерии. За последното ще се разчита на съвместната платформа, която се разработва с General Motors. Тя трябва да бълва “достъпни” EV.

За ZR-V - тогава без име, се говори от 2021 г. Плановете бяха потвърдени на пресконфенерция на Кацухиза Окуда, президентът на Honda за Европа.

Преди броени дни пък стана ясно, че дългоочакваният Type R ще бъде представен през юни в Европа. Досега го виждахме само с камуфлажи и като пореден пистов рекордьор.

Спекулира се, че 2-литровият му турбодвигател ще възпроизвежда над 300 “коня”. И че ще бъде екипиран с ръчна предавателна кутия.

Honda

Honda e Honda ZR-V компактен SUV Honda Civic dragster хибриден суперавтомобил Honda Civic Type R