„Хюндай“ показа новия i20

aa

Хюндай/Спийд прес

„Хюндай“ представи повече информация и снимки за третата генерация на малкия модел в гамата си – i20. Официалната му премиера ще е на автосалона в Париж след месец, а пазарния дебют – в началото на 2015 г. 

Моделът е проектиран в европейския дизайнерски център на корейската компания в в Рюселсхайм, Германия, а сглобяването на колите, предназначени за европейския пазар, ще става във фабриката в Турция. 

Новият i20 е станал по-дълъг и по широк от предшественика си, но е малко по-нисък от него. Увеличена е и колесната му база – с цели 45 мм, което би трябвало да осигури на шофьора и пасажерите по-голям комфорт при пътуване. 

Нараснало е и багажното пространство – с 31 л, и вече е 326 л. Ако облегалките на задните седалки се свалят, колата ще разполага с обем от 1042 л за багаж. 

Хюндай/Спийд прес

В моторната гама има пет възможности. 

Бензиновият двигател с работен обем 1,25 л се предлага в два мощности варианта – 75 и 84 к.с., а 1,4-литровият двигател е с 100 к.с. 

Дизелите са 1,1-литров със 75 к.с. и 1,4-литров с 90 к.с. И двата са с принудително пълнене. Всички двигатели ще отговарят на изискванията за вредни емисии Евро 6.

Вариантите за скоростна кутия също са няколко – механичните са 5 и 6-степенни, а автоматичната е 4-степенна.

Източник на статията: Vesti.bg

Хюндай