Германска медия: Audi вдига офертата за McLaren F1 на 650 милиона евро

Британският тим досега отричаше да си търси купувач или партньор

,
Audi sport

Audi

Audi е завишил офертата за дял в McLaren F1 от 450 на 650 милиона евро, твърди германската медия Automobilwoche, цитирана от други авторитетните източници като Autonews и Bloomberg.

Информации, че компанията от Инголщад иска да придобие тима от Формула 1 битуват от миналата година, като босът на британците Зак Браун катогорично заявяваше, че не са за продан и че не търсят някакви партньорства на равни начала.

Той все пак призна, че са водени разговори с Audi. Тимът е обвързан с Mercedes за доставка на двигатели, но всичко може да се промени, когато през 2026 г. влязат новите задвижващи системи със синтетични горива.

Според Automobilwoche с въпросната сума шефовете на луксозната германска марка се надяват да придобият до 45 процента в Mclaren F1. Твърди се, че двете компании ще сключат предварителен договор още днес, като той ще бъде разискван от борда на директорите на VW Group по-късно този месец. Официален коментар на тази информация няма.

Bloomberg добавя, че Audi иска дял и в автомобилната дивизия на McLaren, като втора стъпка. Това обаче ще стане значително по-трудно, тъй като McLaren има меморандум за разбирателство с BMW, сключен на 24 март. Той може да доведе до контракт за съвместна разработка на електрически спортни автомобили.

През ноември миналата година от Мюнхен отрекоха спекулации, че искат да придобият английската компания.

Преди броени дни ви информирахме (с източник агенция “Ройтерс”), че във VW Group предстои да се даде зелена светлина за влизане на Porsche и Audi във Формула 1.

Тогава отново бе направена връзка между Audi и McLaren.

Процесите са интересни и динамични, а както виждате, намесени са големи имена в бранша.

Automobilwoche, Bloomberg

Audi RS 3 Sportback McLaren F1 интерес договор VW Group преговори Зак Браун