Ford Mustang ще галопира до 2028 г., след това бъдещето му е неясно

Спекулациите за популярния модел не стихват

Мартин Дешев,
Ford Mustang GTD

Ford

Н астоящето поколение на Ford Mustang сякаш започна сравнително скоро, но бъдещето му (може би) е предначертано, съобщава The Drive. Според поредни спекулации от различни издания и източници, Mustang ще продължи да се произвежда до 2028 г.

След това бъдещето му е неясно, защото тогава свършва договорът между Ford и профсъюза UAW, а в него са разписани много от плановете за производство на различните модели и в кои заводи. Според Muscle Cars and Trucks в този договор Mustang е записан до 2028 г. А след това не е ясно дали ще бъде представено ново поколение, дали то ще е с ДВГ или дали ще последва примера на Mustang Mach-E.

Пред The Drive Ford отрече спекулациите в две отделни изказвания. Първо компанията заявява, че производството на Mustang ще продължи и в завода във „Флат Рок“ и през 2028 г., след ратифициране на новия договор.

Компанията казва, че първоначалните спекулации не отговарят на истината. Ford обаче отказва да коментира в подробности какво ще се случи с Mustang. Производителят казва, че няма да коментира спекулации за бъдещето на който и да е продукт.

Mustang е на път да остане от малкото „американски мускули“ с ДВГ. Неговият конкурент Camaro на Chevrolet се е запътил към пенсиониране. Слуховете обаче твърдят, че Dodge ще предложи новия Charger не само електрически, но и с ДВГ. Така че конкуренция на „мускули“ ще има, като добрата новина за феновете е, че тя ще продължи поне до 2028 г.

спортни коли Ford Mustang Ford автомобили коли