Ferrari не смогва, спира заявките за новия Purosangue

Те започнали още през 2018 г. Но експлодирали през май, когато бе обявено, че ще е с двигател V12

,
Ferrari Purosangue

Ferrari

Ferrari Purosangue

Ferrari може скоро да спре да приема поръчки за новия Purosangue поради огромното търсене, заявиха от компанията. Първият 4-врат и 4 местен модел на марката бе представен вчера. В Маранело не искат да бъде определян като SUV.

Рискуваме да не успеем да задоволим търсенето и може би ще трябва да преустановим приемането на заявки скоро“, каза главният търговски и маркетингов директор на марката Енрико Галиера, цитиран от Autonews.

Галиера отказа да съобщи колко предварителни поръчки са били получени преди момента, в който кампанията стартира официално.

Той каза, че търсенето е надхвърлило очакванията на Ferrari. Цената стартира от 390 000 евро.

За да защити уникалността му, както и продажбите на основната й гама от купета, роудстъри и кабриолети, компанията ще ограничи производството на Purosangue на не повече от 20 процента от общото годишно.

То е планирано на около 15 000 броя, така че годишната продукция на Purosangue може да е максимум 3000, след като се планираше по-малка серия - малко над 2000.

Нормалният жизнен цикъл на Ferrari е четири до пет години, каза Галиера, което означава, че общата серия на Purosangue може да варира между 12 000 и 15 000 екземпляра.

Галиера разкри, че във Ferrari са започнали да получават значителен брой предварителни поръчки още през септември 2018 г., когато компанията обяви, че Purosangue е одобрен.

Но през май, когато бе потвърдено, че ще има V12 двигател, заявките „експлодирали“, рече шефът.

Purosangue привлича голям брой предварителни поръчки от нови клиенти на Ferrari, защото „той е по-приемлив, можете да го шофирате със семейството, с децата, с приятелите, така че отваря страхотна възможност за Ferrari”.

Но те ще трябва да чакат повече за своя Purosangue. С предимство са постоянните клиенти, каза още Енрико Галиера.

Automotive news

резервации заявки поръчки Ferrari Purosangue Ferrari