Цените на новия Suzuki Swift у нас са същите като на предшественика му

Подобно нещо е изключително трудно постижимо, но родният представител на Suzuki е успял да задържи цените на Swift непроменени

Suzuki Swift

Suzuki

А ко има нещо, което е абсолютно сигурно в днешния живот, то това е максимата, че цената винаги върви нагоре. Но не и в случая с новия Suzuki Swift, който в България ще се предлага на цената на досегашния модел. Това нещо е изключително рядко срещано.

Нещо повече, вносителят предлага и 1500 лв. бонус за предварителна поръчка на новия Swift.

Стартовата цена на модела започва от 36 990 лв. с ДДС. Автомобилът се предлага с 1,2-литров мотор с 82 к.с., с 5-степенна механична или CVT трансмисия. Swift идва и с 4 задвижващи колела (Allgrip 4x4), като тук базовата цена е 39 990 лв. С ДДС.

Suzuki Swift се продава със 7-годишна гаранция или 140 000 км, както и със 7-годишна безплатна Пътна помощ (до най-близкия сервиз на Suzuki).

Suzuki

Още по-интересно е, че за цената, макар и запазена, клиентът получава повече стандартно оборудване от преди. Сега ниво GL предлага (над предходното ниво GL) още асистент за аварийно спиране, адаптивен круиз контрол, автоматично превключване на дългите светлини, камера за заден ход, задни паркинг сензори, още 5 системи за активна безопасност и др.

Колата идва и с няколко нови цвята. В палитрата има общо 8 единични цвята и 4 двуцветни опции. Сред тях са три нови металика.

В интериора виждаме нов 9-инчов HD сензорен дисплей, като системата поддържа Apple CarPlay и Android Auto, включително през Wi-Fi и USB. На разположение са още Bluetooth, гласово разпознаване и др.

Suzuki Suzuki Swift