BYD няма да купува завод на Ford в Германия, ще прави свой

Синия овал е водил преговори с около 15 потенциални инвеститора

Валентин Маринов,
BYD Atto 3

, CarMarket.bg

BYD Atto 3 - един от моделите за Европа.

М ного по-вероятно е китайската компания BYD да направи свой собствен завод в Европа от “кота нула”, отколкото да купува от друга компания, заяви изпълнителният вицепрезидент Стела Ли в интервю за Bloomberg от новата централа в Северна Америка - в Пасадена, Калифорния.

Това изявление е по-повод информациите в края на миналия месец, че BYD преговаря с Ford за завода в Саарлуис, Германия, където още се прави Focus, но това няма да продължи още дълго.

Ние не се фокусираме върху съоръженията на определени компании, каза Стела Ли.

И добави, че BYD е по-заинтересована от изграждането на собствени заводи, отколкото от придобиването на действащи. Това става с проучвания на местния пазар и много други фактори.

Въпреки че „все още няма целеви страни за изграждане на съоръжения“, BYD иска да има солидни търговски и дилърски мрежи в Европа, заедно със сервизни центрове, за да гарантира доверието на потребителите в марката, добави мениджърката.

Ford е водил преговори с около 15 потенциални инвеститора за завода си в Саарлуис, Германия, включително BYD, коментираха запознати с въпроса пред Autonews.

BYD вече крои планове извън Китай, където жъне успехи. На този етап те включват Германия, Швеция, Норвегия, Холандия, Франция и Обединеното кралство, що се касае за Европа.

завод на Mercedes Саарлуис Ford BYD Auto BYD