BMW подарява M3 Touring на най-бързия квалификатор в Moto GP

BMW M Award празнува 20-та годишнина, като досега Марк Маркес е печелил ключ за модел на BMW седем поредни години

BMW M3 Touring M Award MotoGP

BMW

Д нес се подновява надпреварата за шампионската титла в Moto GP, след като пилотите имаха няколко седмици да починат. Стартът на британската писта „Силвърстоун” е от 15 ч, като от първа позиция ще потегли Йоан Зарко.

Полпозишънът в надпреварите, освен най-голямо предимство на старта, дава и възможност в края на годината най-добрият квалификатор през сезона да получи и едно чисто ново BMW. Тази година това BMW ще е доста специално – M3 Touring.

Моделът присъства през целия състезателен уикенд на пистата, след като направи първата си поява пред публика отново във Великобритания, по време на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Моделът (в цвят Frozen Black) ще е вторият M3 Touring на пистата, тъй като именно на „Силвърстоун” M3 Touring ще влезе в ролята си на официален автомобил за сигурност на MotoGP.

Пилотът с най-много спечелени полпозиции през годината ще получи ключовете за новото BMW M3 Touring в края на сезона. Първите доставки за клиенти са планувани за ноември.

Специалният подарък бе избран да отбележи не само 50-та годишнина на BMW M, но и 20-та годишнина на BMW M Award в MotoGP. От 2003 г. насам баварците връчват по един автомобил на пилота с най-много първи позиции на старта през годината.

Марк Маркез е безапелационен колекционер на BMW. Седем поредни години той е най-добрият квалификатор. След него се нареждат Валентино Роси и Кейси Стоунър с по три награди от BMW. Хорхе Лоренцо има две, Сете Гиберно и Ники Хейдън са с по една. Миналата година Фабио Куартараро получи ключовете за BMW M5 CS.

BMW M3 Touring BMW M Award MotoGP