BMW пак шокира, Concept Skytop сигнализира края на огромните решетки

Баварците комбинират естетика и традиции в Concept Skytop, в който се виждат препратки към историческите Z8 и 503

BMW Concept Skytop

BMW

Н а Конкурса за елегантност край езерото Комо баварците отново представиха уникален прототип. За щастие на феновете, BMW Concept Skytop дава индикации за бъдещото развитие на философията на марката, което, по всичко личи, ще изостави огромните радиаторни решетки и прекалено „бъбриви“ предници.

Посоката изглежда точно противоположната на досегашната, която огромен брой фенове не харесваше, но пък клиентите очевидно са на друго мнение, защото миналата година бе рекордна по продажби за BMW.

Откритият двуместен автомобил прилича на внимателно моделирана скулптура, с много изчистени линии. За BMW Concept Skytop шефът на дизайна на марката, Адриан ван Хойдонк, казва: “Той предлага комбинация между динамика и елегантност на най-високо ниво, сравними с исторически предци като BMW Z8 или BMW 503.“

BMW

От птичи поглед вниманието се привлича от стреловидния преден капак, типичния за BMW Sharknose дизайн с осветена бъбрековидна решетка и прибрана задна част. Препратките към легендарния роудстър BMW Z8 са подбрани умишлено. Особено впечатляващ е изразеният шлайн, който се простира от капака, през интериора, до алуминиевата облицовка, разположена върху задната врата.

BMW

Дизайнът на фаровете хармонично интегрира в цялостната концепция много сложни детайли. Техните LED модули, поставени върху фрезовани алуминиеви опори, са разработени специално за BMW Concept Skytop и са базирани на най-плоската технология и дизайн, налични в момента за автомобилни фарове. Ясният и изчистен дизайн позволява подреждането на всички осветителни функции на едно място. Визията се допълва от задните светлини на BMW Concept, които също са тесни.

Двигателят също има прилики с BMW Z8. Както при легендарния роудстър, BMW Concept Skytop се оборудва с най-мощния в момента V8 двигател в портфолиото от задвижвания на BMW.

Конкурс за елегантност BMW Concept Skytop BMW