Това е най-красивото BMW от години

Нарича се BMW Concept Skytop, предлага ме ви изтекли фотоси от промоционално видео за модела, който може да го видим и като сериен модел

BMW Concept Skytop

YouTube

П ромоционално видео на последния концептуален модел на BMW, наречен Skytop, изтече преди официалната премиера на модела. Очакваме тя да се случи по време на Конкурса за елегантност край езерото Комо след дни.

Много атрактивните и откровено красиви форми на купето с тарга покрив и задница подсказват какво може да очакваме от евентуалния наследник на Series 8. Дългото междуосие е запазено, типично за „осмицата“, но тук са важни новите дизайнерски елементи, които концептът въвежда.

YouTube

Един от тях са мощните странични линии, както и, разбира се, супер тънките LED фарове и стопове.

Отпред имаме т. нар. shark nose, много остра муцуна, като най-острата част на решетката е точно между „бъбреците“. Те са с нова, по-ъгловата форма и изглеждат изключително добре. В долната част на бронята се виждат много агресивно оформени въздуховоди. Тук линиите са по-омекотени, типично за турер моделите, но двата елипсовидни ауспуха внасят контраст с агресивното си излъчване. Те са и индикация, че BMW възнамерява да продължи да прави автомобили с ДВГ, при това с нов дизайнерски език, какъвто вече бе въведен с Neue Klasse за бъдещите електромобили.

YouTube

Много е вероятно Skytop да дава заявка за по-луксозна версия на топ модела в баварската гама. За това подсказват откроимият дизайн на аеродинамичните джанти и разточителният кожен интериор. Там виждаме много кристал: в подглавниците, на скоростния лост и въртящия контролер на iDrive.

BMW Concept Skytop BMW