Audi подсказва за по-мощен RS6 Avant и „много специална” версия

До края на годината може да видим RS6 Performance, докато за появата на „много специалната” версия до 2025 г.

Пламен Георгиев,
Audi RS 6 Avant and Sedan

Audi

С тане ли въпрос за емблематичен модел на Audi, то RS6 веднага излиза на преден план, въпреки че моделът е едва на 20 години. Компанията от Инголщад е на прага да сложи точка на развитието на двигателя с вътрешно горене (и въобще на ДВГ), но с радост разбираме, че Audi е запазил още нещо за феновете на битурбо V8 двигателите. Това ще е повече мощност от 4,0-литровия двигател, при това съвсем скоро.

В интервю за австралийското издание Wheels, говорител на Audi за гамата на A6 и R8 подсказва, че феновете ги чака изненада. Попитана дали може да се очаква RS6 Performance, Ева Стания казва „почакайте е ще видите”, допълвайки, че компанията от Инголщад „има някои идеи”. И за да е ясно казва:

"Карахте RS6 C7 като Performance. Наскоро лансирахме R8 RWD като Performance, затова може да сте сигурни, че ще следваме стратегията Performance."

Но има и още, Wheels цитира източници от Audi, твърдящи, че „много специален” RS6 Avant ще се появи след Performance. Супер комбито е природна стихия и сега със своите 600 к.с. и 800 Нм в стандартното RS6.

Но VW Group използва този двигател в различни свои модели, включително Lamborghini Urus, в който предлага 50 к.с. повече. Това дори се очаква да се промени нагоре с появата на фейслифта на модела от Санта’Агата Болонезе.

Спекулациите навеждат на мисълта, че RS6 Performance ще се появи още до края на годината, за да се отпразнува 20-ата годишнина на модела, но специалното комби ще се появи към средата на десетилетието.

Оттам насетне може да очакваме предимно или само електромобили от Audi.

Източник на статията: Motor1.com

Audi RS6 Nogaro Audi RS 6 Avant Audi RS 6 Audi