Aston Martin чества Formula 1 с уникален DBX707

Специалната версия AMR24 има елементи от болида и медицинския автомобил

aston martin dbx707 amr24 edition

Aston Martin

Aston Martin отбеляза своята история във Formula 1 с нов специален модел. Това е DBX707 AMR24 Edition, който комбинира елементи както от болида на компанията, така и от медицинския автомобил по време на състезанията, който също е DBX.

Aston Martin казва, че DBX707 AMR24 Edition е още по-емоционален и дава още по-силни изживявания. Механиката не е променяна, като запазва 4-литровия V8 с две турбини, който развива 707 к.с. и 900Nm.

Aston Martin

Трансмисията е 9-степенен автоматик, а задвижването е на всички колела с динамично разпределение на силата, като е възможно и 100% от въртящия момент да отиде изцяло към задните колела при необходимост. DBX707 AMR24 Edition може да спринтира до 100 км/ч от място за 3,1 секунди и има максимална скорост от 310 км/ч.

Автомобилът става още по-специален заради оборудването и детайлите. Ексклузивни елементи и избор от опции за персонализация позволяват на собствениците на конфигурират своя екземпляр с цветове в стила на болида и медицинския автомобил, както отвън, така и вътре.

Има и две основни цветови схеми за интериора – Onyx Black и Eifel Green. И двете са с шевове в акцентен цвят, като могат да се разкрасят допълнително с карбонови елементи или тъмен хром.

Aston Martin

Има и нова аудио система, разработена от Bowers & Wilkins. Тя е специално съобразена с акустичните характеристики на автомобила и използва технологиите от най-високия клас тонколони на компанията.

Aston Martin вече приема поръчки за DBX707 AMR24 Edition. Компанията не споделя каква е цената и колко броя ще има от колата, но изглежда, че серията не е лимитирана.

Aston Martin автомобили коли