Alfa чества първата победа в Mille Miglia с лимитирана серия Quadrifoglio Super Sport

Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са лимитирана серия, само в 275 бройки за Giulia и 175 за Stelvio

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo

С лед достойното класиране на RL в първото издание на „най-красивото състезание в света“, през 1928 г. 6C 1500 Super Sport (Mille Miglia Speciale), управляван от Джузепе Кампари и Джулио Рампони, доминира в Mille Miglia, което се провежда между 31 март и 1 Април. След маратон от 1621 км, само 40 от 82-те стартирали автомобила достигнат финалната линия, водени от аеродинамичния Zagato spider, който завършва състезанието за 19 часа, 14 минути и 5 секунди със средна скорост от 84,128 км/ч.

За Alfa Romeo това е първата от поредица от 11 победи в Mille Miglia, рекорд, който ще остане ненадминат. Но това е и първата голяма победа за новия 6C 1500, предшественика на ново поколение Alfa Romeo, проектирано от Виторио Джано.

Alfa Romeo

Лимитираната серия ще бъде произведена в тираж от 450 броя. И двата модела разчитат на 2,9-литровия V6 двигател с 520 к.с., комбиниран с механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Полираните спортни джанти с 5 отвора, 19" за Giulia и 21" за Stelvio, се допълват от нови, супер спортни черни спирачни апарати. Серията се предлага в следните цветове - трислоен Rosso Etna, металик Nero Vulcano и Bianco Alfa (само Giulia).

Визията включва „3+3“ фарове с нови адаптивни Full-LED матрични светлини с антирефлекс и адаптивни дълги светлини.

Същите спортни характеристики могат да бъдат открити в интериора, където 3D детайлът от червен карбон дебютира в таблото, централния тунел и панелите на вратите. Воланът е тапициран с комбинация от кожа и Alcantara с черни шевове и карбонови акценти.

В Giulia аеродинамиката остава активна с предния карбонов сплитер - когато е активиран, той контролира качеството на въздушния поток под автомобила, за да увеличи стабилността и производителността. И накрая, но не на последно място, изпускателната система Akrapovič (предлага се като допълнителна екстра) с непогрешимия ѝ звук.

Alfa Romeo Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport лимитирана серия