Албанци направиха болид от мрамор

Албанци направиха болид от мрамор

, EПА/БГНЕС

Албанци направиха болид от мрамор

Трима братя албанци - каменоделци и зидари, направиха мраморен болид по подобие на тези за Формула 1, съобщават вестниците в Тирана.

За разлика от истинските състезателни автомобили, произведението на братя Гини е доста тежко - около 6 т, и освен това не се движи.

"Започнах работа, но без да казвам на никого, защото не бях сигурен какво ще се получи. Сложих снимката на болида, която свалих от интернет, на прозореца в работилницата и я пресъздавах от мрамор", казва най-малкият от братята, Алфред.

Идеята му хрумнала, защото искал да направи специален подарък за свой братовчед.Наистина не знаех какъв да бъде, но му бях обещал нещо хубаво, разказва той

Спрял се върху болида, като разбрал, че братовчед му търси нещо, което да привлича погледите към магазина му за авточасти.

"Колата" е направена от червен мрамор, огледалата и ауспухът са от бял мрамор, а гумите - от зелен.

Работата върху нея продължила почти три месеца, в последния от които братята разрешили на техните съселяни да идват да гледат как напредват.

Гини, както и болидът им, се превърнали бързо в местни знаменитости.

Така тримата братя се оказали пред нови възможности за бизнес, след като получили много поръчки за изработване и на други такива коли. 

Източник на статията: Vesti.bg