И Hyundai работи по LED дисплей, който комуникира с външния свят (видео)

Първо видяхме това в Opel, а технологията сега се развива от BMW

Валентин Маринов,
Hyundai technology LED display

Hyundai

Hyundai работи усилено по технология, с помощта на която ще слога LED дисплеи на решетката на бъдещите си модели. След това тези екрани ще могат да предават конкретни съобщения за външния свят - други водачи, пешеходци, велосипедисти, полицаи…

За това пише Carscoops, цитирайки доклад с плановете на корейската марка.

Въпреки че автомобилният производител все още не е потвърдил намерението си, технологията е била показана на конференция, на която са се коментирали конкретни планове.

Още през март 2022 г. Hyundai показа своята „Концепция на Mobis: Бъдещ екстериор“ в YouTube. Тук можете да видите визията за въпросната разработка във видеото.

Дисплеят отпред може да казва какво ли не, като се почне от „Давай напред“ на пешеходците. Най-малкото може да каже “Здрасти” на собственика, когато иска да влезе и подкара.

Може да дава и друга информация, например дали колата е в режим на автономно управление и това наистина би било полезно. Концептуалното видео на Hyundai показа и много естетически елементи - цветове, фигури. Възможностите са много.

Hyundai не е първият и единствен, който работи по тази технология. BMW наскоро показа своята i Vision Circular Concept с бъбрековидни решетки, които по същия начин показват различни цветове, форми, съобщения…

Преди това Opel се отказа в Manta GSe ElektroMod от подобна чудатост.

Не е ясно кой първи, кога и как ще пусне тази технология и доколко тя наистина ще върши работа, но е ясно, че ще е много скъпа.

технология екрани дисплеи LED BMW Hyundai