Apple CarPlay и iPhone най-сетне получиха дълго желани функции в Google Maps

Малките детайли са от значение

Google Maps

iStock

Google Maps е много добра услуга и затова от години е сред най-популярните в света. Разбира се, за това помага и фактът, че е безплатна, но не може да се отрече, че върши и чудесна работа.

Но някои са по-равни от други. Заради различните изисквания на платформите (а и други съображения), често някои услуги имат разлики във функциите, които предлагат. Това е така и за Google Maps. Докато потребителите на Maps през Android получават абсолютно всички възможности на приложението, то тези на Apple iPhone и CarPlay трябва да се съобразяват с някои липси.

Например, че приложението не показваше скоростта на движение и на автомобила и съответно липсваше нотификация за ограниченията по пътищата. Функция, която е част от Google Maps за Android от много време.

Това най-сетне ще се промени, съобщава Autoevolution. След месеци тестове, Google е започнала постепенното активиране на скоростомера и предупреждението за ограничение на скоростта и за потребителите на iPhone и CarPlay.

Пускането на функцията става постепенно, така че не всички потребители все още имат достъп до нея. Google казва, че в близките дни актуализацията ще е налична за всички стига да използват достатъчно актуална версия на iPhone или CarPlay.

Потребителите не трябва да правят нищо, освен да поддържат устройството и приложението актуализирано до най-новата версия. Когато функцията е налична за тях, тя ще се появи автоматично, когато е необходимо, т.е. при включена навигация.

Трябва да се направи и уточнението, че скоростта, която Google Maps изчислява, може да е различна от тази, която показва автомобилът със своите уреди. Maps използва GPS информация, за да изчислява скоростта и ще разчита на публичната информация за ограниченията на съответните пътища. Затова е препоръчително шофьорите да си останат бдителни и да гледат знаците.

коли автомобили Google Google Maps навигация