Вторият най-скъп автомобил в света - $25 млн. за перли, орех и вино

Rolls-Royce Boat Tail е екземпляр №2 от специалната персонализирана серия

Rolls Royce Boat Tail 2

Rolls-Royce

Т ова е вторият автомобил на Rolls-Royce от серията Boat Tail - специалното издание, от което в Гудууд правят три изключително ексклузивни коли, всяка една по изисквания, вкусове и прищевки на клиента.

Днес Rolls-Royce Boat Tail Втори (прикачваме тази благородническа титла от нас, защото му приляга) ще бъде изложен на Конкурса за елегантност “Вила д’Есте” край езерото Комо в Италия.

Любопитно е, че първият, за който се твърди, че е поръчан и придобит от Бионсе и Джей Зи, беше представен на света на 29 май миналата година. Не на конкурса тогава, защото беше преместен за октомври. На цена от 28 милиона долара, което тогава го направи най-скъпият нов автомобил в света. Такъв е и до днес.

За втория кабриолет на RR не се съобщава цена, но според реномирани английски медии, като Autocar, тя е в порядъка на 20 млн. паунда, което по днешния курс е 25 млн. в щатската валута. Около, тъй като не знаем колко точно е. Едно е сигурно - нарежда се плътно до първия по пари.

Rolls-Royce

Всичко останало - като се почне от лукс, изработката и персонализацията, е вън от съмнение.

Знае се, че Втория е поръчан от семейство, чийто бизнес е насочен към перлите. Оттам и използването на този скъпоценен камък в някои детайли - като завършеци например. Клиентът (може да е и дама) го е поръчал за своя баща - по неговия вкус.

Цветът на екстериора се определя като “стрида и мека роза”. Предният капак е с цвят “коняк”, създаден специално за модела, на места с бронз и алуминиеви люспи. Личи кристализирано и матово покритие отстрани.

Задницата е превърната в нещо вече срещано под дървеното си покритие - подвижна луксозна "трапезария" с вино, чинии, прибори и въобще всичко необходимо за леко гурме на чаша от божествената напитка. Пикник? Може, зависи какво се влага при конкретните обстоятелства. Това предлага е и първият Boat Tail, както и други "ролсове". Но винаги впечатлява.

Rolls-Royce

А както ще видите на снимките в галерията ни, тук има и чадър. Самите прибори също са от високо качество - специален порцелан за чиниите, бронзово покритие с нюанса на возилото за вилиците.

Rolls-Royce

“Златна роза” е цветът на интериора. RR казва, че в кожата на таблото, централната конзола, вратите и седалките има перлени завършеци, които могат да се видят при определена светлина.

Rolls-Royce

Там използваното дърво е орех - за да пасне с “коняка” на предния капак и защото “узрява във времето”, а също така отговаря на цялостната концепция на автомобила.

А концепцията отразява семейната история на хората, които са направили поръчката в Rolls-Royce Coachbuild.

Завършваме тази разходка из един друг и много далечен свят с това, че двигателят е познатият 6,75-литров битурбо V12.

Rolls-Royce

Консурс за елегантност Комо персонализиран специална серия Rolls-royce Boat Tail Rolls-Royce Spectre