Трима души задигнаха четири “ферарита” в САЩ. Как така?

Те са откраднати от дилърство на около 50 км от Манхатън, Ню Йорк

Ferrari 296 GTS

Ferrari

Снимката е илюстративна.

Л юбопитен случай вече се превръща в детективска загадка в Америка. Трима крадци задигнали четири броя Ferrari от дилърство в Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Това казва официално местната полиция в Насау Каунти седмица след наглата кражба, пише Autoblog.

Първият въпрос е как така трима души се справят с четири коли? Ползвали се репатрак или някакъв тип теглич за едната? Как са имали време за нещо такова? Униформените не казват нищо. Отговори още няма.

Няма арести, не е ясно дали има заподозрени и издирвани. Не се посочват конкретните модели, а се казва, че откраднатите автомобили са сив кабриолет от 2014 г., синьо купе от  2016 г. и две бели от 2018-а и 2023 г.

Те са “хванали липса” от голям център на Ferrari в градчето Плейнвю в Лонг Айлънд, на около 50 км от Манхатън. В четири часа рано сутринта миналата събота.

Човек от дилърството казва, че заедно с колите крадците са си тръгнали с един куп стоки, сувенири и т.н. От магазина се преместили на паркинга и дим да ги няма.

Звучи странно, но в последните години кражбите на коли се превърнаха в епидемия в Америка, при това не толкова от улиците, колкото директно от заводи - на Ford, Dodge, GM, както и от дилърства като в горния случай.

Ferrari дилъри САЩ кражба на автомобили кражба на коли