Да изчезнеш за 60 секунди: откраднаха 6 Challenger Hellcat

Като на кино: задигат коли за минута на стойност $600 000 и следва полицейска гонка

Пламен Георгиев,
Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody

, Dodge

Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody

„Да изчезнеш за 60 секунди” си се превърна в чисто клише – и като заглавие, и като филм. Но тази случка не може да се опише по по-добър начин именно чрез това клише.

Властите в Самърсет, Кентъки, разказват, че крадците влизат в дилърството Don Franklin Somerset Chrysler Dodge Jeep Ram и задигат 6 броя Dodge Challenger SRT Hellcat за под минута. Автомобилите са на стойност $600 000.

Крадците чупят заден прозорец на шоурума, влизат, намират ключовете за автомобилите и отпрашват. Били са седем човека, а операцията е продължила 40 секунди! Полицията се отзовава на включената аларма за три минути.

След като напускат дилърството, крадците се разделят. Полицията успява да открие пет от откраднатите шест автомобила. Един обаче е тотал щета след полицейската гонка. Четири са открити в щатите Тенеси и Алабама. Един просто е останал без гориво. Шестата кола е в неизвестност, но GPS сигналът казва, че е в Алабама.

Дилърите на Dodge явно имат проблеми да задържат непродадените Hellcat на своите паркинги. Това е един от най-крадените автомобили. Още по-интересно е, че същият дилър е бил обект на подобна кражба през септември 2022 г., когато четири броя Hellcat се откраднати от същото място.

кражба на коли кражби на коли САЩ Dodge Charger Daytona SRT Concept