J.D. Power определи Skoda за най-надеждна марка във Великобритания

defaultimg

netinfo

Skoda отново бе определена за най-надеждната марка във Великобритания, стигайки до отличието за втора поредна година. Той бе потвърден от пазарното проучване на J.D. Power. Skoda Yeti и Fabia са отличени в класовете си.

Проучването „J.D. Power UK Vehicle Dependability Study“ се фокусира върху автомобила, регистрирани от собствениците им между 2013 и 2015 г., което означава, че автомобилите са на възраст от 12 до 36 месеца.

J.D. Power е обработил отговорите от 13 000 първи собственици на автомобилите в цяла Британия, съсредоточавайки се върху проблемите, които те са имали със своите автомобили през последните 12 месеца.

Компанията изследва 177 проблематични симптома, разделени в осем категории: двигател и трансмисия; екстериор; изживяване по време на шофиране; дисплеи и контролери; инфотейнмънт; седалки; климатик и интериор.

Класирането в проучването се определя на база брой проблеми на 100 автомобила, като най-ниският резултат се смята за най-високо качество. Със само 66 точки Skoda оглавява класирането, изпреварвайки втория с 13 точки. За съжаление не се казва нищо за останалата част на класирането. По този начин чехите подобряват миналогодишния си резултат с 11 точки. Средната стойност на всички участващи марки е 113 точки.

Вижте още:

Тестваме Nissan Qashqai & Juke Nismo RS

Пазарният дял на VW спадна до нива от 2008 г.

Новото Audi A8 ще предлага цял арсенал за автономно шофиране

Източник на статията: Vesti.bg

J.D. Power Skoda Шкода