Само 4 автомобилни марки в Топ 100 на най-влиятелните компании според Time

Tesla електромобили

Getty Images/Guliver

А мериканското издание Time състави първата си класация на Топ 100 компании, които, по мнението на експертите на изданието, оказват най-голямо „влияние върху бъдещето”. В този списък попадат само четири автомобилни марки. Едната от тях е ясна – това е Tesla. Volkswagen също изглежда повече от логичен кандидат, но другите две са по-изненадващи – американската и китайската General Motors и BYD.

Тази класация редакцията наTime е направила на няколко ключови фактора. Сред тях са актуалност на дейността, влияние на света, иновации, амбиции и успешност. Всичките 100 фирми са разделени на няколко категории.

Американският концерн General Motors намира място в категорията „Титани”, нареждайки се редом до Facebook, Alibaba, Samsung и Microsoft. Редакторите на Time хвалят GM за ангажимента му за „зелено” бъдеще на транспорта.

В категорията „Разрушители” място намира Tesla. Тук място намират още Huawei, Airbnb и друга компания на Илон Мъск - SpaceX. Редакторите изтъкват ролята на Tesla за електрификацията на автомобилтата промишленост и разработките й в сферата на възобновяемата енергия, в това число слънчевите покривни панели Solar Roof.

Германският концерн Volkswagen намира място в категорията „Лидери” за стремежа си към лидерската позиция при електрическите автомобили. В същата категория са класирани Twitter, Apple, Nike и Mastercard. Наскоро компанията спечели конкурса „Световен автомобил на 2021 година” с електрическия ID.4, който изпревари Honda e и Toyota Yaris. У нас ID.4 ще бъде официално показан на 11 май.

Четвъртото място е за китайската BYD, която е изтъкната заради дейността си в сферата на… електрификацията. Компанията е класирана в категория „Новатори”, където компания й правят TikTok, Nvidia, IKEA, Netflix, Spotify и други.

Рог на изобилието от Renault Megane (тест драйв)

Bosch атакува ЕС за фиксацията върху е-колите

Атрактивен дизайн и хибридна технология за Honda HR-V

Източник на статията: Vesti.bg

Tesla любопитно автомобили Time