Режисьор на „Хари Потър” снима сериал за Карлос Гон

През 2018 г. бившият бос на Renault-Nissan бе арестуван в Япония, а в последствие успя да избяга от страната по начин, достоен само за Холивуд – в музикален калъф

Пламен Георгиев,
Карлос Гон

, Getty

Карлос Гон

О чакваше се отдавна, защото бягството му беше като на кино. И ето че този проект ще бъде реализиран, макар не и за кино, но в най-гледания формат в момента – сериал от 6 епизода.

Режисьор на продукцията ще е носителят на „Оскар” Алфонсо Куарон, който е режисирал „Хари Потър и затворникът от Азкабан”. Сериалът Fall of the God of Cars (Падението на автомобилния бог) ще проследи историята на невероятното бягство на Карлос Гон от Япония. През 2018 г. той е обвинен за финансови машинации и присвояване на корпоративни средства на Nissan за лични нужди. Японският съд издава заповед за арест докато Гон е в страната, в следствие на което той е арестуван и вкаран в ареста. В последствие бе пуснат под домашен арест, но успява да избяга след изключително любопитна акция, в която бе потвърдено участието на Майкъл Тейлър, бивш служител на американските специални служби.

Именно бягството ще е обект на този сериал, а Карлос Гон е изнесен от апартамента си в голям музикален калъф, като след два дни (в началото на 2020 г.) потвърждава сам факта, но от Ливан.

Карлос Гон бе човекът, който спаси Nissan от фалит. Той виждаше Алианса Renault-Nissan като най-големият автомобилен концерн в света, за него многото продажби бяха на първо място, но днешната ситуация го опровергава. Но да оставим това настрана. Гон винаги е твърдял, че е натопен. И това наистина може да е така. Спекулира се, че Nissan е предприел тази мярка, за да се противопостави на желанието на Гон за сливане между Renault и Nissan.

Поредица от имейли от февруари 2018 г. дават яснота за желанието на някои от мениджърите на японската компания да отстранят най-силната фигура в Алианса.

Главната роля в сериала е поверена на Антъни Маркъс „Тони” Шалуб, който е известен с ролята си в сериала „Монк”.

За Гон вече са правени документални ленти от Apple TV+ и Netflix.

Карлос Гон кино сериал филми