Бразилец ще изиграе великия Аертон Сена в минисериала на Netflix

Екипът зад проекта е изцяло бразилски, дейно участие в него има семейството на бразилския герой, който ще бъде изигран от Габриел Леоне

Пламен Георгиев,
Аертон Сена 1992

, Getty

Аертон Сена с екипа на McLaren преди старта за GP на Великобритания през 1992 г.

Х удожествените екранизации на моменти от историята на моторния спорт са във възход след успеха на лентите Rush и Ford vs. Ferrari. За незапознатите с темата ще кажем, че в момента върви усилен процес по подготовка на най-мащабния филм за Формула 1. С него се занимава новата продуцентска компания на Люис Хамилтън. В главната роля ще видим Брад Пит, режисьор ще е Джозеф Кочински („Топ Гън: Маверик”), разпространението ще е от Apple, а филмът ще се снима по време на състезателните уикенди от Формула 1.

Същото прави и Netflix с петте сезона на поредицата Drive To Survive, която наистина издигна популярността на Формула 1 до нови висоти. Сега най-голямата платформа се е концентрирала върху един от най-великите, а според мнозина дори и НАЙ-ВЕЛИКИЯТ. В шест серии ще бъде проследен възходът и трагичният край на 3-кратния световен шампион Аертон Сена.

 Габриел Леоне

Netflix

Габриел Леоне

Екипът зад минисериала е изцяло бразилски, а водещата роля е поверена на изгряващата 29-годишна звезда Габриел Леоне. Той получи известност в родината си с продукцията Dom по Amazon Prime Video. Важното е, че неговото превъплъщение има пълната подкрепа на семейството на неповторимия Аертон Сена да Силва.

Той има способността да пресъздава много точно уникалната личност на Аертон, особено Аертон, когото ние като семейство познавахме, извън пистата“, въодушевена е Вивиан Сена, сестра на Аертон.

Минисериалът ще е от шест епизода, в които ще бъде проследен пътят на Сена, след като се мести във Великобритания за старт на своята кариера във Formula Ford, за да стигнем до трагичната му гибел по време на надпреварата в Сан Марино през 1994 г.

Първоначално бе обявено, че ще гледаме осем епизода още през 2022 г. Но сериите ще бъдат шест, а в платформата вероятно ще се появят през 2024 г., след като тепърва научаваме името на водещата фигура.

кино Netflix Аертон Сена Габриел Леоне сериал минисериал Формула 1 за жени