Продадоха най-скъпия регистрационен номер в света

За табелата анонимен купувач е платил близо $15 млн.

Пламен Георгиев,
регистрационен номер

iStock

А втомобилите били скъпи! Не така си мислят в Близкия изток, където се чудят за какво да си похарчат петролните долари. Един от начините са търговете за номера (било те регистрационни, било то телефонни), които се превръщат като национален спорт. Победителят му ръкопляскат за това, че е хвърлил един чувал пари за нещо, което е абсолютно ненужно. Но поне в този случай парите от търга са отишли за благотворителност.

Преди дни на търг на Emirates Auctions LLC е продаден най-скъпият регистрационен номер в света. Цената му е 55 млн. дирхама, което се равнява на $14,85 млн.!

На търга, организиран в Обединените Арабски Емирства, бе предложен за продажба регистрационен номер „Р7”. Платената за него сума е рекордна за подобен артикул.

Досегашната най-висока сума за регистрационен номер „1” бе на сметката на Саид Абдул Гафар Хоури, който през 2008 г. плаща за табелата 52,2 млн. дирхама ($14,09 млн.).

Точно преди година разказахме за друг подобен търг в ОАЕ, на който за регистрационен номер „АА8” бяха платени 35 млн. дирхама (около $9,5 млн. Този случай, както и сегашният са благотворителни. Тогава бе продаден и телефонен номер 054 999 9999 за $1,36 млн.

регистрационен номер любопитно автомобили Близък изток ОАЕ търгове аукцион