От затвора: осъденият за изнасилване Харви Уайнстийн заведе дело срещу FIAT Chrysler за $5 млн.

Ще се защитим от обвиненията, посочи Stellantis в изявление

затвор

, iStock

Снимката е илюстративна.

Б ившият холивудски продуцент Харви Уайнстийн заведе дело срещу FIAT Chrysler заради катастрофа с Jeep Wrangler на 17 август 2019 г., информира “Ройтерс”.

Скандалният Уайнстийн е в затвора с присъда от 23 години за изнасилвания и други сексуални посегателства по общо шест обвинения, а преди дни апелативен съд в Ню Йорк потвърди присъдата му, след като защитата внесе жалба заради “допуснати грешки, опорочили процеса срещу него”.

Тези претенции не бяха уважени и той остана "на топло".

Уайнстийн бе пратен в затвора през 2020 г., а по време на делото се движеше с проходилка заради въпросния инцидент през лятото на 2019 г. Той опитал да избегне изскочил на пътя елен в Бедфорд, Ню Йорк, ударил спирачки, но те отказали, така ударил животното, след което се преобърнал. Носел е предпазен колан. Това поне твърдят адвокатите му.

Заради катастрофата е получил частична парализа, наранявания по гръбначния стълб и гърба и постоянни болки.

Искът към компанията, която е част от концерна Stellantis, е за 5 милиона долара. Той е заведен в съд в Манхатън, Ню Йорк. Там пише, че компанията му предоставила “неопрадвано опасен” автомобил, модел 2017 г. Това станало покрай негов филм с продуктово позициониране на бранда.

Възнамеряваме енергично да защитим нашия продукт срещу тези твърдения“, каза Stellantis в изявление.

Гари Калувич, адвокат на бившия продуцент, който скоро може да бъде съден и в Европа, заяви, че от месеци се водели преговори с FIAT Chrysler за избягване на процес.

Харви Уайнстийн е на 70 г. и няма право на предсрочно освобождане още 13 г. Тепърва срешу него ще стартира процес и в Лос Анджелис - отново за сексуални посегателства в периода 2004-2013 г.

Ройтерс

затвор Харви Уайнстийн катастрофа Stellantis Jeep Gladiator дело