От ски инструктор до един от най-влиятелните автомобилни инфлуенсъри в света

Shmee150 все още не може да се доближи до 8-те млн. абонати в You Tube на Supercar Blondie, но и 2,4 млн. не са никак зле

Shmee150

Newspress

Shmee150

Д нес Тим Бъртън (не правете грешка с американския кинорежисьор) получи първия си хиперавтомобил в огромния си гараж. Това се случи по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, където Zenvo му предаде TSR-S с битурбо V8 двигател, генериращ 1177 к.с.

Използваме този повод (а и новината от по-рано днес за изтъпленията на британски влогър по пътищата във Великобритания), за да ви разкажем за един от най-известните автомобилни влогъри в света: Shmee150.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim - Shmee (@shmee150)

Първият му опит (веднага след като свърша училище на 18 години) на търговец на електроника се оказва провал и той изкарва курс за ски инструктор, която работа го отвежда в Нова Зеландия. Връща се на Острова след травма, за да заработи в офис на пълен работен ден. Седенето по цял ден пред компютъра се оказва непосилна задача за него.

След няколко различни начинания, през 2010 г. Тим Бъртън отива да гледа Top Gear на живо. Пред студиото той вижда Ferrari 458 Italia и Lamborghini LP670-4 Superveloce. Това са главните действащи лица в първото му аматьорско видео. Резултатът е, че за седмица това видео е гледано около 10 000 пъти, което дава ясен знак на Тим, че тук има много потенциал.

И така се ражда Shmee150. Днес той е един от най-влиятелните автомобилни инфлуенсъри в света. Има още доста да гони Supercar Blondie с нейните 8 млн. абонати в YouTube и почти 10 млн. в Instagram.

Но и Schmee150 е впечатляващ: има над 2,4 млн. абоната в YouTube, 1,5 млн. последователи в Instagram и 2,7 млн. във Facebook. Гледанията на видеата му в „Тубата” са достигнали общо над 950 млн.

Средно на ден всичките му видеа генерират 170 000 гледания, което генерира около $1300 дневно от реклами. Изчислява се, че нетното богатство на Тим е около $20 млн.

Но разликата със Supercar Blondie се крие в това, че Schmee150 буквално е издигнал автомобила в култ. До момента той е почти 50 автомобила. Разделил се е с 30, като в момента в гаража си има цели 15 автомобила, а с днешния Zenvo TSR-S бройката става 16. Нещо повече, до края на годината ще получи още цели 5 автомобила!

Този човек наистина е обсебен от автомобилите. В колекцията си има 3 модела Aston Martin, 4 модела Mercedes-Benz, 2 McLaren… Определено най-впечатляващи са трите Black Series – C 63 AMG, AMG GT и SLS AMG. Но най-впечатляващ е McLaren Senna.

инфлуенсъри влогър Shmee150 Тим Бълтън любопитно автомибили