Опасно шофиране донесе на интернет „звезда” 27 месеца затвор

Британски ютубър вилнее по улиците на Кралството и снима „подвизите” си

Mercedes Benz C63 AMG Coupe

Mercedes-AMG

Mercedes-Benz C63 AMG Coupe

З а пореден път се доказва, че хората са готови на всичко, за да трупат последователи и одобрени в социалните мрежи. Доказателство за това е и 25-годишният ютубър Адеел Хабиб, който стои зад канала Certi Drivers с почти 70 000 абоната.

Хабиб е решил, че най-добрият начин да трупа обществено възхищение, е да качва изцепките си зад волана в социалните мрежи. Той снима изключително опасното си шофиране по обществените пътища, в които застрашава изключително много други участници в движението, а всякакви правила за него не важат.

Полицията в Западен Йоркшир е установила редица престъпления по пътищата, извършени от Хабиб в периода декември 2020 и октомври 2021 г. Те разбират за неговия канал в You Tube по време на акция, целяща да се прекрати опасното шофиране по улиците на Лийдс и Западен Йоркшир.

Докато полицията разследва случая, Хабиб е осъден на 4 години за наркотици. Конкретно за престъпленията на пътя, присъдата му е 27 месеца, като му отнемат книжката за 49 месеца.

Полицията описва Хабиб като „абсолютно безсрамен”, човек, показват „пълно презрение” към участниците в движението и „публикуващ видеа на своите лудории, за да впечатлява последователите си.”

@gparkes278 #certidrivers #thrashed #c63amg ♬ original sound - gparkes278

Каналът му в You Tube вече е без съдържание, но редица други видеа все още са в обръщение в други социални мрежи, в които се вижда, че нееднократно поставя живота на други на изключително висок риск с безрасъдното си шофиране. Такова е и това видео в TikTok, в което Хабиб показва „умения” зад волана на Mercedes-Benz C63 AMG.

Хабиб опасно шофиране любопитно автомобили ютубър влогър