Нови депутати, нов автопарк, купуват 70 депутатски коли

Обществената поръчка е на стойност 4 млн. лева, ще ни излязат евтино

черни автомобили коли

, iStock

Снимката е илюстративна

Т рябва да кажем едно, тази покупка поне изглежда (на пръв поглед) разумна, тъй като средната цена на един автомобил излиза малко над 57 000 лева. Това значи, че няма да има Mercedes-и или BMW-та, защото изискването е всички коли да са еднакви.

Напомняме, че през последния месец бе развързана кесията за полицейския автопарк. МВР ще се сдоби до края на годината с общо 462 нови автомобила (200 броя VW Golf комби и 227 броя Skoda Kodiaq). Обществото настръхна за 35 патрулки BMW М340, чиято стартова цена в конфигуратора на BMW започва от 138 000 лева.

А какво да кажем за общо 160 броя Land Rover Defender за Гранична полиция, чиято минимална цена на въпросната модификация започва от 133 000 лева?

На този фон депутатите са направо скромни, ще ни излязат без пари, както се казва. Новите 70 коли ще бъдат взети на лизинг за 48 месеца, като цената на месечната лизингова вноска не трябва да надхвърля 1190 лв.

В условията на техническите спецификации е записано, че колите трябва да са със 160 к.с., с подгрев на седалките, ще бъдат седан или лифтбек, задвижването трябва да е 4х4. Всеки един автомобил ще измине пробег до 140 000 км за тези две години. След това Народното събрание ще върне автомобилите на победителя в обществената поръчка.

депутати депутатски коли автопарк в Китай обществена поръчка Народно събрание