Не харесвате рекламите за коли? Тази бе по-различна и наистина помогна (видео)

Как излъчен на Супербоул спот за Kia EV6 с кученце робот промени живота на над 22 хиляди домашни любимци в реалния живот

,
Kia EV6 Rob dog

,

Кученцето Robo на дясната седалка отпред в Kia EV6.

К раят на годината с празниците и равносметките е подходящ за такива истории. Много често си казваме, че дадена реклама по телевизията не е хубава, поради което мрънкаме, че и местим канала. Тук попадат и автомобилните спотове.

Този не е такъв, че и доведе до добрини. В началото на годината ви разказахме за рекламата на Kia с кученце робот и новия EV6, излъчена по време на финала по американски футбол Супербоул.

Компанията даде милиони за нея, както за рекламно време (беше 6,5 млн. за 30 сек.), така и за създаването на видеото с историята на симпатичното кученце, което се влюбва в EV6, но му пада батерията. Краят е “хепи”.

А и някои реални събития от живота. Една от идеите на клипчето бе да помогне на фондацията Petfinder да намери осиновители на животни. С наближаването на края на 2022 г. 22 422 домашни любимци имат домове благодарение на усилията на Kia и въпросната организация.

Тя получи дарение от $500 000 от Kia за покриване на разходите за осиновяване. Автомобилният производител поръча 10 000 безплатни Robo Dog NFT, последвани от втора серия от 10 000, които бяха продадени, като по-голямата част от продажната цена също отиде при The Petfinder Foundation.

Освен това в договора за блокчейн беше записано възнаграждение от 10 процента за всички официални Robo Dog NFT. Всеки път, когато се продава на вторичния пазар, The Petfinder Foundation усеща това. Досега кампанията Robo Dog NFT е спечелила още $100 000, за да помогне на животните да излязат от приютите и да си имат дом.

Не знаем дали приключенията на Robo Dog ще продължат. Но както виждате, освен да помогне на вече хитовата електрическа кола, изкуственото кученце вече е направило голяма промяна в живота на хиляди домашни любимци в реалния свят.

Kia EV6 GT куче робот реклама Супербоул Kia