Над 10% от двойките са били заплашени от раздяла, причинена от стила на шофиране

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

И злишно е да коментираме, че в природата съществува равновесие. Вярно, силно е разклатено в днешно време, но също като в природата, равновесието при хората се оформя от връзката между двата пола. Мъжете и жените са привличат взаимно, но има моменти, когато копнеем да сме сами.

Шофирането, очевидно, е един от тези моменти. Да имаш спътник в автомобила може да е дар или бреме, а това зависи от съвместимостта на шофьорски умения и възприятия към шофирането. Твърди го проучване.

Това проучване е направено от netQuote сред над 2000 американци.

Един от изненадващите изводите на проучването показва, че голяма част от хората се дразнят изключително много, когато другата страна не чува техните предложения за маршрута. Изненадващо, защото обикновено за това се грижи сателитната навигация. Други причина за недоразумения между двойките са прекалено бързото шофиране, рязкото спиране, музиката, която не се харесва на другия, високата или ниската температура в купето и др. Изненадващо, но никой не се е оплакал от яростта на пътя и псувните, когато „този тъпак не може да кара”.

Що касае половете, проучването сочи, че най-висок процент недоволство предизвиква фактът, че другия не чува направените предложения по време на път. Оттук насетне разликите стават съществени. Мъжете не харесват рязкото спиране от своите половинки, лошото паркиране, бавното шофиране или загубата на време при търсене на възможно най-близкото паркомясто до крайната точка на пътуването.

Жените, от друга страна, се дразнят от бързото шофиране на силния пол, от склонността мъжете да се загубват или да тръгват по по-дългия маршрут.

Запитани, кой е по-вероятно да шофира, ако и двамата могат, само 12,1% от жените казват, че шофират те, докато почти 58% от мъжете хващат първи волана.

И тук идва притеснителното откритие. Средно над 10% от респондентите казват, че в колата са имали „заплашващ връзката скандал”, причинен от стила на шофиране. Едновременно с това, изследването показва, че колкото повече инвестираш във връзката, толкова по-склонен си да отговориш, че съвместните пътувания с половинката са стресиращи. Цели 37,2% от женените двойки са отговорили, че не се радват особено на дълги пътувания заедно. При двойките, които не живеят заедно, процентът е 23,1.

Това са проблематични изводи, защото в ежедневието си имаме прекалено много стресиращи фактори, за да внесем още един в автомобила, когато пътуваме с любимия си човек.

Правете отстъпки, слушайте другия и се наслаждавайте на пътуването. Така, освен приятно, увеличавате и безопасността на пътя.

Четете още:

Daimler ще е най-големият производител на луксозни автомобили през 2016 г.

ADAC класира най-чистите и най-мръсните сред 45 модела

„Кортеж” по-китайски: партийната лимузина и в народна версия

Източник на статията: Vesti.bg

netQuote проучване любопитно автомобили скандал в автомобила