„Кортеж” по-китайски: партийната лимузина и в народна версия

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Б юджетната версия на народния Hongqi L5, оборудвана с V8 двигател, няма да се различава по нищо от дизайна на представителния модел. Номенклатурният автомобил обаче се задвижва от V12 мотор.

Под марката Hongqi (превежда се „Червено знаме”) концернът FAW реализира представителни автомобили, а на върха в гамата стои лимузината за партийните дейци, недостъпна за простосмъртните. Моделът е в ретро стил и в голяма степен наподобява „Волга”.

L5 е най-базовата версия на номенклатурчика. Следващите две са L7 с удължено междуосие и бронираният L9. И трите модификации са оборудвани с 6,0-литров V12 с мощност 600 к.с.

Преди две години компанията обеща да започне продажба на Hongqi L5 на обикновените трудещи се в Поднебесната империя. Това обаче към днешна дата не можа да се случи, защото производството е концентрирано върху луксозните модификации. Сега обещанията се изместват към есента на 2017 г., когато се очаква L5 все пак да влезе в дилърската мрежа на марката. Той ще бъде оборудван с по-съвременен и икономичен битурбо V8 и мощност 381 к.с., а автоматичната трансмисия ще е 8-степенна, а не 6-степенна като при партийните лимузини.

И сега, внимание: цената на Hongqi L5ще е около 4 млн. юана, което към днешна дата прави близо 550 000 евро! Но вносните Rolls-Royce и Bentley са още по-скъпи, а наскоро бяха обложени с допълнителен 10-процентов данък за луксозни стоки. Освен това, в Поднебесната има много хора, които изпитват силни носталгични чувства към времената на Мао, така че търсенето на L5 е гарантирано. Китайска му работа.

Четете още:

BMW 440i Edition RED и Илона Йорданова в страхотна фотосесия

Искате ли това нещо да ви вози в бъдеще? Ще си имате градина в колата…

Opel Insignia Grand Sport е по-привлекателен, по-лек, по-модерен

Източник на статията: Vesti.bg

Кортеж китайска лимузина любопитно автомобили китайски автомоболи FAW Hongqi Hongqi L5