Mercedes-Benz строи небостъргач в Маями, след като такъв ще има и в Дубай

Mercedes се присъединява към Porsche, Bentley и Aston Martin, които възнамеряват за завладеят небето по крайбрежието на Маями

небостъргач Mercedes маями

JDS Development

Н ебето на Маями скоро ще е пълно с автомобилни брандове, след като Porsche, Bentley и Aston Martin вече имат партньорства с различни партньори за недвижимо имущество. Към надпреварата за завладяване на небето над крайбрежния град сега се включва и Mercedes-Benz. Това става по-малко от месец, след като официално бе съобщено, че в Дубай ще се извиси небостъргач с „Трилъчата звезда“.

Небостъргачът ще се строи от JDS Development, като ще предлага 791 апартамента – от студия до апартаменти с 3 спални. Ще предлага също огромно офисно пространство, фитнес, 174 хотелски стаи.

Сградата ще се извисява на 67 етажа, като ще бъде разположена в квартал Brickell. Цената на апартаментите ще варира от $550 000 за студията до $4 млн. за тези с три спални. Далеч по-скъпи ще са мезонетите.

Сградата е проектирана с помощта на дизайнерския екип на Mercedes, които са използвали същата философия, “Sensual Purity”, на която са подчинени и автомобилите на марката.

Подобни проекти са добър начин за автомобилните производители да вкарват свежи пари от външни проекти, като в същото време това е и чудесен маркетингов ход. Строителите пък вкарват много голямо име в своето портфолио.

Странното тук е локацията, която Mercedes е избрал за своята сграда. За разлика от другите автомобилни марки, чийто небостъргачи ще са в Бискайския залив, този на Mercedes ще е в жилищен квартал. Специалист в бизнеса с недвижими имоти определя тази зона като „повече Volkswagen или Ford. Тук е повече за масите.”

Но пък Mercedes смята, че неговото 67-етажно творение ще помогне за трансформацията на квартала, превръщайки близкия Southside Park в „градски оазис“. От горните етажи щели да се виждат Бискайския залив, Атлантика и още. Първите хора трябва да се нанесат през 2027 г.

небостъргач сграда Маями Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II