Bentley строи най-високия жилищен небостъргач на брега на океана

Всеки апартамент ще разполага с гараж в него, а специални асансьори ще качват колите до 61-вия етаж

Пламен Георгиев,
Bentley Residences Miami небостъргач

Newspress / Bentley

П роизводството на автомобили вече не е достатъчно. През април 2021 г. Bentley обяви, че ще построи най-високия в Америка жилищен небостъргач на брега на океана в Маями. Всеки един апартамент в него ще разполага с вграден гараж за до четири автомобила. Сега компанията разказва как ще качва автомобилите дори до 61-ия етаж на високата 228 м сграда Bentley Residences Miami.

Качването на автомобилите до жилищата на собствениците в Bentley Residences ще става чрез четири иновативни асансьора Dezervator, наречени така на Dezer Development.

Newspress / Bentley

Всеки асансьор е оборудван с хидравлична система, която хваща автомобила за гумите, качва го на роботизирана система за придвижване, която качва автомобила до съответния апартамент. През цялото време водачът и пътниците могат да седят в автомобила и да се радват на гледката, тъй като Dezervator ще им предлага гледка към вътрешните части на небостъргача, докато ги издига до съответния етаж.

Newspress / Bentley

Всеки апартамент ще разполага с гараж за 3 или 4 автомобила. Всички те ще бъдат снабдени с RFID стикери, които автоматично ще бъдат сканирани при влизане в сградата, задействайки сложна светлинна система, която ще насочва водача към правилния Dezervator, за да бъде качен до съответния апартамент.

Е цената на най-евтиният започва от $4,2 млн. Bentley Residences ще бъде готов през 2026 г.

Bentley Bentley Residences Miami небостъргач Маями любопитно автомобили