Легендарен дизайнер оцени високо облика на Cybertruck

Джуджаро смята, че пикатъп е „Пикасо на автомобилите”

Пламен Георгиев,
Tesla Cybertruck

iStock

И лон Мъск е размазал традиционните очаквания за начина, по който трябва да изглежда един пикап, смята легендарният дизайнер Джорджето Джуджаро.

Италианската легенда, чийто подпис стои под огромен брой легендарни модели, нарече Tesla Cybertruck "Пикасо на автомобилите."

Пикасо прави революция в изобразителното изкуство, защото има кураж, казва Джуджаро. „Той беше художникът на разлагане на реалността."

По същия начин Илон Мъск размазва традиционните очаквания за дизайна на пикапа, казва Джуджаро пред италианския вестник la Repubblica.

Джорджето Джуджаро е оставил своя уникален подпис върху редица уникални автомобили, сред които изпъкват творението му за Alfa Romeo и Maserati, но най-големият му търговски успех е с първото поколение на VW Golf.

Но Джуджаро е известен и с още един любопитен факт, пряко свързан със Cybertruck. До момента на появата на американския пикап, италианецът бе човекът, произвел единствения стоманен сериен автомобил, говорил за легендата DeLorean DMC 12, придобил култов статут след участието в поредицата Back to the Future.

Джуджаро смята, че Cybertruck може да се превърне в огромен успех, макар че по негов адрес Мъск каза: „Изкопахме сами гроба си”.

Той ще е много успешен, защото хората искат да изпъкват. Той не показва търсене на хармония и перфекционизъм, а на емоция и здравина”, завършва Джуджаро.

Синът му, Фабрицио, дизайнер като баща си, също оцени високо Cybertruck, но не за неговия дързък, откроим дизайн.

"Признавам Илон Мъск за куража и способността му да разбере желанието на хората да изпъкват.”

Източник на статията: autonews.com

Tesla Tesla Cybertruck