Крадат му първия Range Rover, собственикът купува втори – крадат и него…

За негово щастие във втория той монтира AirTag на Apple, с помощта на който го открива

Range Rover

, Range Rover

Range Rover

А ко следите технологичните новини, вероятно се попадали на новини за GPS тракера на Apple, чиято цел е да помага да не губите вещите си. Но новините около AirTag са доста противоречиви, защото с негова помощ авто джамбазите успяват много лесно да проследяват целите си.

Но тази история от Онтарио доказва, че миниатюрният AirTag може успешно да върши и първоначалните си задачи.

Историята започва с поредния неподозиращ участник в „Да изчезнеш за 60 секунди”, чийто Range Rover е откраднат, въпреки всички защити, които производителите вграждат в автомобила. Оказва че, че крадците изхвърлят портфейла, телефона и всичко друго, което би помогнало на полицията да ги проследи до откраднатия автомобил.

Този SUV не е намерен. Но собственикът толкова е впечатлен от качествата му, че си купува втори, идентичен автомобил.

И за втори път, по идентичен начин, пред дома му, крадци го открадват. Буквално дни, след като придобивката пристига. Но този път препатилият човек е доста по-предпазлив и монтира не един, не два, а цели три тракера AirTag. Един крие в жабката, един в резервната гума и един под задната седалката.

Очевидно крадците не са ги открили, защото с приложението Find My на iPhone, собственикът локализира своя Range Rover в завод за рециклиране на метал в съседен окръг. Полицията открива всъдехода, но с него открива още 9 откраднати автомобила.

Range Rover любопитно автомобили автоджамбази кражба на автомобили Air Tag