Когато бивш дизайнер на Rolls-Royce реши да уплътни времето си

Aeolus e суперяхта, която показаха по време на Dubai International Boat Show

Aeolus яхти

Oceano

П ървият ден от Dubai International Boat Show бе отбелязан от дебюта на революционната суперяхта Aeolus, носеща името на Еол, повелителят на ветровете в древноръцката митология. Тя е резултат от сътрудничеството на нидерландската Oceanco, бившият шеф-дизайнер на Rolls-Royce Джайлс Тейлър и Njord, яхтеното „крило” на лондонското интериорно студио Bergman Design House.

За екстериора на Aeolus е отговорен Джайлс Тейлър. Той бе главен дизайнер на Rolls-Royce в продължение на 7 години, но от 2018 г. реши да бръкне в дълбоките джобове на китайския концерн FAW, като отговаря за облика на луксозната марка Hongqi.

Oceano

Подобно на клиентите на RR, тази яхта е прицелена към визионерите и хората с дълбоки джобове. С луксозния автомобилен бранд има още една връзка. Подобно на кабриолета Boat Tail в основата на Aeolus е поставена стилистиката на яхтите от клас J – най-големите и красиви платноходи от миналия век. В облика й не се откриват масивни плоски повърхности и остри геометрични форми, това и отличава яхтата от себеподобните й.

Следва се и една друга тенденция, която набира все по-голяма скорост и популярност. Вътрешното пространство е изпълнено с екологични материали. Такава например е синтетичната кожа Desserto от кактус.

Oceano

На борда на Aeolus има басейн, бар, фитнес зала, плаж, лаундж зона, няколко VIP и няколко „обикновени” каюти. На най-горната палуба е разположен панорамен апартамент. Над него пък има част палуба за собственика със собствен бар и зона за отдих.

яхти суперяхти Aeolus Джайлс Тейлър