Ютубър унищожава екологичните напъни на цяла държавна политика с едно забавление (видео)

Това е Monstermax, разчита на два дизелови двигателя с 1400 к.с. и радиоактивен самолетен двигател.

Пламен Георгиев,
Monstermax WhistlinDiesel

YouTube/WhistlinDiesel

К оуди Детуилър е един от най-лудите ютубъри, добил популярност със своите гаври с абсурдно скъпи возила, като тук въобще не говорим само за автомобили. Преди няколко години си купи боен танк от Англия, който превърна в дистанционно управляван унищожител. Преди това той конструира т. нар. monster truck с два дизелови двигателя Duramax, всеки от които генерира около 700 к.с. Оказа че, че те са му недостатъчни, затова реши да монтира и реактивен двигател.

Британският Viper 11 генерира тяга от 13,3 kN. Това решение, смята WhistlinDiesel, както е известен в YouTube главният герой, бе трябвало да е достатъчно да прекара гигантската машина през близо 2 метра сняг в планините в Юта. Това е мястото, където популярният влогър закара своята играчка (само превозът е струвал $50 000) с реактивен двигател, за да поиграе с куп други колеги-ютубъри. Но чудовищно големите гуми на Monstermax засядат максимално в преспите. Затова обаче са приятелите, HeavyDSparks идва на помощ с нещо не по-малко гигантско на помощ.

YouTube/WhistlinDiesel

Като гледа човек изпълненията на Коуди, чиято цел е ясна – все повече гледания и рекламодатели, не може да не си зададе логичният въпрос: защо са всички тези регулаторни ограничения, целящи намаляване на вредните емисии, след като един единствен човек е способен да заличи опитите на цяла администрация с едно такова изпълнение?

YouTube/WhistlinDiesel

Гигантският пикап разполага с два класически V8 дизелови двигателя Duramax LBZ с обем 6,6 литра и по 700 конски сили всеки. Може да звучи пресилено, но цялото това нещо тежи 22 тона – само на осите са падат 12 тона от общото тегло.

Два 75-литрови резервоара за гориво захранват двигателите, за да поддържат гумите в движение – най-големите селскостопански гуми, които Goodyear може да достави, Optitrac LSW1400 / 30R46 от серията Goodyear Extreme Flotation. Всяка гума тежи около 680 кг, а към всяко колело са прикрепени тройни 30-инчови амортисьори.

Що се отнася до реактивния двигател, това е с британски дизайн, разработен в началото на 50-те години и подобряван през годините, като от активна служба е свален през 2011 г. Според собственика, този двигател генерира тяга равна на около 2500 к.с. Една от специфичните му характеристики е, че е леко радиоактивен, тъй като е изработен от ториева сплав. Гейгеровият брояч удря края на скалата, когато ютубърът го доближава до корпуса на двигателя.

WhistlinDiesel Monstermax ютубър Коуди Детуилър