Гонка с Ferrari-та завърши с полет във въздуха и тотал щета (видео)

Гонката със суперспортни автомобили не изглежда като добър вариант, защото главоболията после са големи

Пламен Георгиев,
Ferrari за 296 GTB

, Ferrari

Ferrari за 296 GTB

С лед като ви съобщихме за четири откраднати Ferrari-та в САЩ, сега идват и тези тотализирани две „Кончета”. Ситуацията придобива плачевен характер, ако споменем и злощастното отпадане на Льоклер в Бахрейн.

Конкретната случка се е разиграла тази събота в луксозен квартал на Осимо, Италия. На видео от охранителна камера се вижда как две Ferrari-та, идващи с висока скорост едно след друго, се удрят челно в бордюра, което ги изхвърля във въздуха. Спират в тухлената стана на имота, почти едно след друго.

Заснетият инцидент остава две красоти напълно разбити, а водачите им може да са щастливи, че са се отървали само с леки наранявания.

Шофьорите на двата автомобила, на възраст 50 и 54 години, са белгийци, дошли за ваканция в Анкона. Може да предполагаме, че двамата се гонят, защото идват с много висока скорост близо един зад друг. Резултатът е опустошение за Ferrari 296 GTB и Ferrari F12berlinetta, вторият избухва в пламъци.

Любопитното за 296 GTB е фактът, че това е първият сериен плъг-ин хибрид на Ferrari, който се задвижва от турбо V6 двигател със 120 градуса ъгъл между цилиндрите и електромотор със 122 kW. Така общата мощност на спортната машина достига 830 к.с.

F12berlinetta e от старата школа, онази, която десетилетия наред зачиташе само V12. Атмосферният 12-цилиндров двигател се развърта до 8700 об./мин, максималната му скорост е „само” 740 к.с., но тежащият 1525 г. автомобил ускорява от 0 до 200 км/ч за 8,5 секунди. Тези цифри може би оправдават двамата туристи, но за глупостта им няма оправдание.

Ferrari тотал тотализиране катастрофа Пожарна служба на Лос Анджелис любопитно автомобили