Гейминг милиардер с колекция от супер-и хиреравтомобили за над $100 млн. (видео)

Австралиецът се стреми през 2024 г. броят на колите в нея да достигне над 190, т.е. със 70 повече от настоящите 120 екземпляра

Пламен Георгиев,
автомобилна колекция

CarMarket.bg/YouTube

П рез последните няколко години австралийският милиардер Лорънс Ескаланте, който натрупа богатството си с онлайн гейминг империя, създава една от най-впечатляващите колекции от супер-и хиперавтомобили в света. Сега до нея за пръв път се допуска камера и разказът е дори по-впечатляващ от предположенията.

Ескаланте е основател и изпълнителен директор на Virtual Gaming Worlds, виртуален свят безброй безплатни игри, но и подобни на казина развлечения. Неговото богатство излетя до небесата по време на пандемията, като сега то се оценява на над $3 млрд. Той живее в Пърт и от около две години страстта му към автомобилите също се развива експоненциално на богатството му.

Във видеото ще видите един от доверените хора на Ескаланте. Той разказва, че по същото време миналата година колекцията е била от почти 50 автомобила. Днес теса приблизително 120. Чакат се още 70-ина доставки през следващата година…

За разлика от повечето други колекционери, Ескаланте не държи притежанията си от „The Lee Collection” затворени, напротив, често ги кара, като излиза със свои приятели да се забавляват с колите.

Цялата колекция струва над $100 млн. Едно от най-лудите попълнения в нея е Aston Martin Valkyrie AMR Pro, единствената бройка в Австралия. Има още чифт McLaren Elva, както и McLaren Senna GTR, цяла поредица Ferrari, като марката му е спонсор на екипа на Скудерията във Ф1. Ескаланте скоро очаква и регистрацията на Bugatti Bolide.

The Lee Collection колекция милиардери Пърт Австралия автомобилна колекция