Електрическите таксита в Лондон изпревариха дизеловите

С това се похвали компанията LEVC, която се притежава от Geely

LEVC TX такси

, Newspress / LEVC

LEVC TX

Ч ерните таксита с уникална каросерия са сред емблемите на Лондон. Сега компанията London Electric Vehicle Company (LEVC), която е сред водещите играчи в услугата с дял от над 40 на сто, се похвали, че по-голяма част от 6000-те й машини са електрически.

Те задминали дизеловите.

Това е моделът ТХ, който задминал TX4 на нафта, така е най-разпространеното такси в британската столица.

LEVC, която е дъщерно дружество на китайската Geely Holding Group, казва, че положителният принос на TX за качеството на въздуха продължава да се увеличава с нарастването на продажбите.

Компанията е изчислила, че електрическото такси с удължен пробег на TX е изминало повече от 1 милиард км по света и е предотвратило изхвърлянето на 162 000 тона CO2 в атмосферата, откакто е въведено през 2018 г.

Тук уговорката е, че се предлага и също в други градове и държави.

LEVC TX е с чисто електрически пробег от около 150 км и общо над 500 км “гъвкав” при тестовия цикъл WLTP. Общата максимална мощност е 148 к.с., а задвижващи са задните колела.

Моторът се захранва от 33-киловатчаса батерия, доставена от LG Chem, която се зарежда от 1,5-литров трицилиндров бензинов двигател с мощност 81 к.с., действащ като генератор.

LEVC TX дава пространство за до шест пътника и е единственото такси от този вид, което може да побере инвалидна количка, обърната напред, благодарение на интегрирана рампа.

Geely TX eCity LEVC такси Лондон