Електрическият Nissan Ariya ще мине 27 000 км между Северния и Южния полюс

Arctic Trucks ще превърнат електромобила в „полярен всъдеход”

Nissan Ariya Pole to Plole

, Nissan

Nissan Ariya Pole to Plole

Nissan се отправя на изключително трудна мисия. Зад волана на специално пригодения за подобно изпитание Nissan Ariya ще седне британският приключенец Крис Рамзи, който ще се опита да стане първият човек, стигнал от Северния полюс до Южния с електромобил!

Приключението Pole to Pole ще започне през март 2023 г., когато Рамзи ще потегли с Nissan Ariya e-4ORCE на пътешествие с дължина 27 000 км, преминавайки през няколко континента и температурни диапазони от -30⁰C до 30⁰C. Не само, че ще се опита да стане първият човек, прекосил дистанцията от Северния до Южния полюс с автомомобил, той ще се опита да го направи с електромобил, проправяйки си път от Арктика през Северна, Централна и Южна Америка, преди да премине през Антарктида. Разми ще премине през 14 държави.

Тази изключително амбициозна експедиция идва като подкрепа на Nissan Ambition 2030, дългосрочната визия на компанията за поставяне на електрическата мобилност в центъра на събитията.

 Маршрутът ще прекаре Рамзи от Арктика през Северна, Централна и Южна Америка (14 държави), преди да премине през Антарктида.

Nissan

Маршрутът ще прекаре Рамзи от Арктика през Северна, Централна и Южна Америка (14 държави), преди да премине през Антарктида.

Експедицията преследва няколко цели. Първата – да демонстрира възможностите на електрическия автомобил, втората – да разкаже за екологичните проблеми, които предизвикват климатичните промени. Учените са доказали, че топенето на полярните ледове физически деформира земната кора, което влияе на екосистемата в полярните райони. Това намалява биоразнообразието и числеността на видовете. Преминаването към електромобили може да намали скоростта на тези процеси, а в дългосрочен план дори да ги обърне.

 През 2017 г., съпровождан от съпругата си Джули, Разми изминава 16 000 км по аршрута на Монголското рали с Nissan Leaf.

Nissan

През 2017 г., съпровождан от съпругата си Джули, Разми изминава 16 000 км по аршрута на Монголското рали с Nissan Leaf.

Технически партньор на експедицията ще е Arctic Trucks. Исландците имат сериозен опит в различни полярни експедиции. Те ще подготвят автомобила за предизвикателните условия, които го очакват. С него ще пътува още един Nissan Ariya e-4ORCE без модификации, който ще го съпровожда, но само през Америките.

Това не е първата експедиция на Рамзи с електромобил. През 2017 г., съпровождан от съпругата си Джули, стават първият екип, преминал маршрута на Монголското рали с Nissan Leaf. Това са 16 000 км за 56 дни.

Arctic Trucks Антарктида Северен полюс Крис Рамзи експедиция Nissan Ariya Pole to Pole Nissan Ariya Nissan Sakura